- - - - - -
szombat, 20 július 2024

Határtalanul 2024


Képek az autóbuszról

Okos Doboz képek

 

         


Határtalanul 2023


Képes beszámoló a HAT-KP-1-2022/1-000095 azonosító számú, „II. Rákóczi Ferenc nyomán a Felvidéken” című tanulmányi kirándulásról

Képek az autóbuszról

 

         


 Határtalanul 2022


Képes beszámoló a Határtalanul! hetedikeseknek, HAT-19-01-1020-as pályázathoz

 

A Határtalanul program keretében a 7. osztályos tanulóink 5 napos tanulmányi kiránduláson vettek részt Erdélyben. Az utazás során Arad, Déva, Gyulafehérvár, Székelyudvarhely, Szejkefürdő, Farkaslaka, Torda, Kolozsvár, Körösfő nevezetességeit ismerhették meg. Végig jártuk azokat a helyeket, ahol híres erdélyi íróink, költőink és fejedelmeink éltek. Megcsodáltuk Erdély kivételes szépségű tájait: Madarasi Hargita, Tordai hasadék.

A kirándulás a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.- pályázatán elnyert összegből valósulhatott meg.

         

 

 

 


Határtalanul 2021


 ERDÉLYBEN JÁRTAK

iskolánk 8. osztályos tanulói.

A határtalanul program keretében meglátogattuk Nagyszalonta, Körösfő, Kolozsvár, Marosvásárhely, Parajd, Korond, Farkaslaka, Szejkefürdő nevezetességeit, sőt még a Békás - szorosban az ezer éves magyar határnál is jártunk és sétáltunk a Gyilkos – tónál. Hazafelé vezető úton betértünk Segesvár, Nagyszeben, Gyulafehérvár és Déva városaiba, ahol gyönyörködhettünk azok szépségeiben. Az öt napos út költségeit a magyar állam a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.- pályázatán keresztül biztosította gyermekeink számára.

         

 


Határtalanul 2018


A Határtalanul program 2018-as eseményei április 25-én kezdődtek egy budapesti kirándulással. Ennek során az erdélybe utazó csoport látogatást tett a parlamentben, majd utána felmentek a budai várba és az Országos Széchenyi könyvtárat nézték meg. Képek.

          

A felkészülés második állomása egy előadás volt, amit Potápi Árpád nemzetpolitikáért felelős államtitkár tartott. Ezt követően az erdélyi történelemhez kapcsolódó vetélkedő, majd egy összefoglaló hangzott el az utazással kapcsolatos teendőkről. Képek.

    

Az idén is megvalósult a Határtalanul! kirándulás.

A tanulók az utazás előtt egy diabemutatót késztettek, amely tartalmazza meglátogatandó helyszíneket, és a főbb látnivalókat is. Már ezzel is ráhangolódtak az útra.

A pályázatban vállaltaknak megfelelően a részt vevő tanulók egy 3 órás felkészítő foglalkozáson vettek részt, melynek egy részét Potápi Árpád János Nemzetpolitikáért Felelős Államtitkár úr tartotta.

40 fő hetedikes tanuló és négy kísérő pedagógus vett részt az erdélyi magyarlakta területekre szervezett tanulmányi kiránduláson.

Útvonalunk: Nagyszalonta, Nagyvárad, Gyergyószentmiklós, Gyilkos-tó, Békás-szoros, Marosfő, Csíksomlyó, Szent Anna-tó, Alsócsernáton, Bikfalva, Prázsmár, Kisbacon, Vargyasi-szoros, Brassó, Törcsvár, Székelyudvarhely, Farkaslaka, Korond, Körösfő.

A programok a tervezett sorrendben zajlottak le. A gyermekek sok-sok élménnyel gazdagodva tértek haza. Egy 2 órás értékelő foglalkozáson újra felidéztük a bejárt utat, és átéltük ismét a legszebb pillanatokat.

Az utazás anyagi fedezetét elsősorban az EMET által kiírt pályázaton nyert támogatásból fedeztük.

A 6 napos úthoz 2.398.890 Ft-ot biztosított az Emberi Erőforrások Minisztériuma.

Az utazás képei itt láthatóak. 

          


"Lépd át a határokat 2017"


2017. május 2-6. között hetedikeseink Erdélybe látogattak. Képek. Még képek. Zenével Ez is zenével vetítve. Képek zenével Hegyi Jázmin beszámolója. Dombi Kata így emlékszik az utazásra. Gerzsei Dóra ezt meséli el Erdélyről. Video összefoglaló.

        

_________________________________________________

"Lépd át a határokat" pályázat részvevőinek utazás előtti felkészülése

2017. április 28-án az erdélyi körutazásban résztvevő csapat felkészülése volt soron. Az előadó Potápi Árpád a nemzetpolitikáért felelős államtitkár volt. Képek.

        


HATÁRTALANUL 2016
Iskolánk a HATÁRTALANUL program keretében már negyedik alkalommal szervezett tanulmányi kirándulást a 7. osztályos tanulóknak.
Az Emberi Erőforrások Minisztériumához beadott pályázaton nyertük meg az utazás és a szállás költségeit.
A 45 tanuló öt napos erdélyi- székelyföldi utazáson vehetett részt. A több, mint 2000 km-es úton ízelítőt kaptak a gyerekek Erdély nevezetességeiből. Ennek vázlatosan felsorolva a következő utat jártuk be: Nagyszalonta, Királyhágó, Körösfő, Kolozsvár, Farkaslaka, Parajd, Korond, Gyergyószárhegy, Gyergyószentmiklós, Békás-szoros, Gyilkos-tó, Csíkszereda, Csíksomlyó, Gyimesbükk, Gyulafehérvár, Déva, Arad.
Az út során az érintett helyszínekből felkészült tanulóink ismertették az aktuális tudnivalókat.

Több történelmi helyszínen-, illetve a magyarságunkhoz kapcsolódó személyek emlékművénél koszorúzás keretében emlékeztünk, és hajtottuk meg fejünket tiszteletünk jeléül.
A gyermekek visszajelzése alapján, úgy látjuk, hogy a tanulók jó élményekkel, lélekben is gazdagodva tértek haza.
Jó alap lehet az ő tapasztalatuk egy későbbi családi kirándulás tervezéséhez is.

Meglátogattuk a Dévai Szent Ferenc Alapítvány Magyarok Nagyasszonya Kollégiumát is, ahova még az indulás előtt összegyűjtött adományokat vittük.
Ezúton is köszönetet mondunk a kollégium lakóinak nevében- azoknak a kedves szülőknek, akik a mostani és az előző három évben támogatták az alapítvány működését. Nagy segítséget jelent minden (tartós élelmiszer, eszköz, mosószer, stb.), mellyel önök hozzájárultak az ott nevelkedő gyermekek napi ellátásához. Szekszárd, 2016.május 17. Molnár Géza szervező tanár. Képek.  
Video összefoglaló.

          

_________________________________________________

Felkészülés az erdélyi kirándulásra

7.a, 7.c tablókészítés.  Felkészülési vetélkedő.  7.b tablókészítés. Az utazási felkészülésről a Tonai Népújság így tudósított a 2016.04.27.-én megjelent számában.

_________________________________________________

Erdélyi kirándulás

2015. május 5 és 9 között Erdélyben jártak hetedikeseink. A "Határtalanul" című pályázat segítségével  immár harmadik éve ismerkednek e történelmi emlékekben  és földrajzi látványosságokban gazdag vidékkel diákjaink. Képek. Video összefoglaló.

        

_________________________________________________

Erdélyi utazás

2014 május 6 - 10. között hetedikeseink Erdélyben jártak. A "Határtalanul" pályázat keretében idén másodízben utaztak diákjaink, hogy ízelítőt kapjanak a határon túli magyarok életéből.  Képek. Még több kép.

         

 _________________________________________________

Kirándulás Erdélybe

2013. április 30. és május 4. között a hetedik és nyolcadik évfolyamosaink  a "Határtalanul" pályázat keretében Erdélyben jártak. Az utazás képei itt láthatók.

     

 

_________________________________________________